Dne 10.11. 2022 jsme uskutečnili v našich cvičných kuchyních soutěž týmů tříd Praktické školy prvního a druhého ročníku s názvem „O nejlepší chuť kobzolového salátu a kuřecí šnicle“.
Soutěž byla podpořena sponzorským darem firmy Dunaj, a to vakuovaným polotovarem tzv. Směs bramborový salát, která obsahuje na kostičky uvařené brambory, mrkev, celer a hrášek, tímto firmě Dunaj moc děkujeme. V rámci předmětu Vaření žáci připravovali složité menu:
Studený předkrm: Chuťovky s celerovou pomazánkou, zdob. vlašským ořechem
Polévka: Česneková s chlebovými krutóny
Hlavní soutěžní pokrm: Kobzolový salát a kuřecí šnicel
Moučník: Jablkový perník
V soutěži byly nastaveny kritéria, vytvořit jedinečnou chuť salátu a usmažit dozlatova kuřecí řízek. Žáci přijali výzvu s nadšením, pracovní činnosti je bavily.
Cílem soutěže bylo naučit správně odhadnout suroviny na dochucení a dochutit co nejlépe kobzolový salát. Na talíře se naservírovali oba saláty soutěžních týmů. Soutěžící žáci pečlivě dbali na to, aby pokrm byl chutný a lahodil oku. Všem nám moc chutnalo. Dílčím cílem výuky byla práce s polotovarem, jehož doba trvanlivosti je dvacet jedna dnů a práce s tímto polotovarem je čistá, snadná a rychlá, chuť vynikající. Ke konci učebního dne došli i někteří rodiče, kteří také nasáli atmosféru soutěže.
V závěru soutěže byli soutěžící žáci odměněni krásným účastnickým diplomem.